Защо да се тревожа?

Прочит: Матей 6:25-34

 

„… Не се безпокойте за живота си (…) И кой от вас може с грижа за себе си да прибави един лакът към ръста си?“

(Матей 6:25, 27)

 

Аз се тревожа почти за всичко! Когато съм изпълнен с притеснения, търся нещо, което да ме вдъхнови. Тази сутрин намерих съвсем неочаквано вдъхновение, докато разхождах кучето. Едно малко птиче спеше под стряхата. На сухо и сигурно място, то се чувстваше защитено и ми напомни за днешния библейски прочит. Исус ни казва да не се безпокоим, като ни дава пример с птиците, които не сеят, нито жънат, защото небесният Отец се грижи за тях.

Искам да спра да се притеснявам толкова, особено за неща, които не са под моя контрол. Бог, Който ме обича и се грижи за мен, винаги крачи заедно с мен. Той ми е помогнал да се справя с последствията от война, от торнадо и какви ли не други предизвикателства.

Сега съм на повече от 70 години и знам, че бъдещето и всичките ми тревоги са в Божите ръце. Уверен съм, че Бог винаги ще се грижи за мен. Всяка сутрин търся онази птичка, която ми напомня, че Той отнема тревогата и дарява мир и радост.

 

Молитва: Дарителю на мир и радост, помогни ни да възложим тревогите си на Тебе и да Ти бъдем верни, каквито и трудности да срещаме по пътя. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Кое ми напомня да спра да се тревожа и да се доверя на Бога?

Харолд Лемли (Джорджия, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ЗА ПОГЪЛНАТИ ОТ ТРЕВОГИ.

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply