Защо се безпокоиш?

Прочит: Лука 12:22-31

 

„Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение.“

(Филипяни 4:6)

 

Пролетта настъпи в Южна Африка. Днес, след сутрешната си молитва погледнах през прозореца и бях очарована: храстите в градината са окичени с цвят, а повечето дървета са се раззеленили напълно. Припомних си думите на Исус: „И за облекло защо се безпокоите? Наблюдавайте полските лилии как растат – не се трудят, нито предат; но ви казвам, че дори Соломон в цялата си слава не се е обличал като някоя от тях“ (Матей 6:28-29).

Естествено, всеки човек се безпокои за нещата, които са му необходими, за да живее, но ако грижите изпълват изцяло нашите мисли, е добре да ги възложим на Бога в молитва и с вяра да очакваме Неговите отговори – в думите на Словото, в разговорите с нашите братя и сестри. Когато сме изпълнени с тревога, нека не забравяме различните начини, по които можем да се приближим към нашия Господ и да получим помощта, която Той ни обещава.

 

Молитва: Любящи Боже, благодарим Ти за Твоята вярност, в която се уверяваме ден след ден, година след година. Помагай ни да вярваме в Теб винаги, при всякакви обстоятелства, както и да Ти бъдем верни в молитва. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще възложа своите тревоги на Бога.

Алек Штолц (Южна Африка)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ИЗПЪЛНЕН С ТРЕВОГА.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply