Защо сме изненадани?

Прочит: Марк 11:22-25

 

„Затова ви казвам: Всичко, каквото поискате в молитва, вярвайте, че сте го получили, и ще ви се сбъдне.“

(Марк 11:24)

 

По време на една семейна екскурзия до Черните хълмове в Южна Дакота тръгнахме по криволичещ път, известен на туристите с това, че оттам често могат да се видят пасящи диви магарета с бели муцуни. От дни говорехме за това и петгодишният ни син нямаше търпение да ги види. След близо час път в посочения на картата район му казах, че май трябва да се откажем от дългоочакваната гледка. Тогава чух как той се моли на задната седалка: „Моля Те, Боже, помогни на татко да намери магаретата“.

Сърцето ми се сви. Как да обясня на петгодишно дете, че Бог не винаги отговаря на молитвите ни? Докато търсех думи, зад един завой видяхме няколко магарета, които пасяха на близкия хълм с белите си муцуни. От задната седалка се чуваха щастливи възгласи. Аз подцених Божията сила, а молитвата на сина ми получи отговор. Дали изобщо допуснах, че тази молитва може да бъде чута? Честно казано, не очаквах да видим магарета.

В днешния прочит Исус казва: „каквото поискате в молитва, вярвайте, че сте го получили, и ще ви се сбъдне“. Защо тогава сме изненадани, че това се случва?

 

Молитва: Боже, когато се молим за водителство и помощ, изпълвай ни с надежда. Амин.

 

Мисъл за деня: Вярата е основанието на моите молитви.

Дейвид Найсли (Мичигън, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПЪТУВАТ.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply