Завещана вяра

Прочит: Псалм 71:1-9

 

„… на тях да учиш прилежно децата си и за тях да говориш, когато седиш в дома си, когато ходиш по пътя, когато лягаш и когато ставаш.“

                                                              (Второзаконие 6:7)

 

Миналата година празнувах 70-годишния си юбилей. Замислих се за Псалм 90:10, където се казва: „Дните на живота ни са естествено седемдесет години или даже, където има сила, осемдесет години“.

Когато се погледна в огледалото, виждам отслабналите си мускули, сбръчканата кожа и сивата коса. Постоянно от вестниците и телевизията ми обещават кремове и какви ли не продукти, които могат да ми помогнат да изглеждам по-млада. Изкушението е голямо, но вместо да се хващам в тези безсмислени опити, аз предпочитам да се радвам на жизнеността и радостта, които бликат от децата и внуците ми.

Не страдам от това, че паметта ми изневерява. Вместо това се допитвам редовно до Божието слово, чиито вечни истини ми напомнят, че примерът ми на вяра и любов може да е много ценен за следващите поколения. Искам децата и внуците ми да продължат да крачат по пътя на радостта и мира, които ни дава Христос. Така и те ще наследят вечен живот.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за Твоите благословения – за любовта и радостта. Помагай ни да ги завещаваме на поколенията след нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Независимо на каква възраст сме, ние винаги сме Божии деца.

Кийт Хъниман (Южна Африка)

 

Да се молим за: ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, КОИТО ЖИВЕЯТ САМИ.

Остави коментар

Live Reply