Завещание на вяра

Прочит: Ефесяни 1:3-8

 

„… по милост Господня ние не бяхме довършени, понеже не чезнат щедростите Му. Те се подновяват всяка сутрин; голяма е Твоята вярност.“

(Плачът на Йеремия 3:22-23)

 

Първите ми спомени от детството са как се събуждам и тръгвам да търся мама. Обикновено я заварвах да седи и да чете Библията. Когато ме видеше, тя ме вземаше в обятията си и продължаваше да чете заедно с мен. Така за първи път видях „Духовна манна“, която мама използваше в сутрешното си време за молитва в продължение на десетки години.

След като се бях отдалечил от Бога по време на ученето си в колежа, аз отново се върнах при Него благодарение на копията от „Духовна манна“, които майка ми изпращаше отвреме-навреме. Духовната ми връзка с Христос се задълбочи, защото всеки ден посвещавах специално време за четене и молитва.

Господ не се променя, променя се нашето разбиране за Него. Ежедневното практикуване на вярата ни помага да растем в разбирането си и ни дава ново проникновение за живота.

Молитвата и размишлението над Божието слово ми помага да се доближавам до Бога и да следвам Неговото водителство всеки ден. Днес аз давам на децата си същия пример, който даваше на мен моята майка. Те идват рано сутрин, сядат в скута ми и гледат как чета „Духовна манна“. Ето как може да се възпитава вярата.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни познаваш, обичаш и откриваш още преди да сме разпознали нуждата си от Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията милост няма граници и е безусловна.

Матю Пуналор (Индия)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА НИ БИЛИ НАСТАВНИЦИ ВЪВ

Остави коментар

Live Reply