Здрава работа, ниско заплащане

Прочит: Битие 31:38-42

 

„И не само това, но нека се хвалим и в скърбите си, като знаем, че скръбта произвежда твърдост, а твърдостта – изпитана правда, а изпитаната правда – надежда.“

(Римляни 5:3-4)

 

Когато бях млад и търсех приключения, се включих в една калифорнийска организация за опазване на природата. Тяхното мото беше: „Здрава работа, ниско заплащане, ужасни условия… и още нещо“. Вълнението от това ново приключение скоро се охлади, защото всичко, заявено в мотото, се оказа вярно. Работех много, получавах малко, а условията не бяха никак приятни.

Сравнявах усилията, които полагах, за да се справя с този ангажимент, с усилията, които Бог полага, за да промени характера ми. Малко по-късно прочетох библейската история за Лаван, който накара Яков да работи за жена, която не искаше. Той се трудеше при неблагоприятни условия: високи температури, безсънни нощи, и Бог го благослови, защото устоя с вяра. Той промени характера на Яков чрез това изпитание.

Господ може да промени и нас чрез изпитанията и трудностите. Ако останем твърди в своята вяра, Той ще изгради в нас един здрав характер. С Божията милост можем да излезем от изпитанията по-силни и по-решителни в уподобяването на Христос.

 

Молитва: Господи, давай ни сила да преминаваме през изпитанията и увереност, че Ти си с нас и ни правиш все по-подобни на Христос. Амин.

 

Мисъл за деня: Устояването на изпитанията произвежда в нас характер.

Тимъти Остин (Турция)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО РАБОТЯТ ПРИ ТЕЖКИ УСЛОВИЯ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply