Здрави корени

Прочит: Йезекиил 2:8-3:3

 

„Блажен онзи човек, който (…) се наслаждава в закона на Господа и в Неговия закон се поучава ден и нощ.“

(Псалм 1:1-2)

 

След урагана „Флоренс“ младият дъб в нашия двор се беше наклонил и почти се беше изтръгнал от корените. С мъжа ми го бяхме привързали, за да стои прав, но при всеки порив на вятъра той отново се накланяше. Едва след три месеца дървото се вкорени здраво и вече беше стабилно.

Докато гледах как дъбът се бореше да оцелее след бурята, се замислих колко важно е да стоим здраво върху Божието слово всеки ден. Авторът на Псалм 1 ни казва да го четем и да разсъждаваме върху него непрестанно, за да даваме добри плодове. Пророк Йезекиил разказва как е изял свитъка с Божите думи, за да стане той част от него и чрез тези думи да бъде променен израилският народ.

Духовната дисциплина и средствата на благодатта ни помагат да се вкореняваме здраво в Божието слово. Богослуженията и молитвите ни дават силата, която ни е необходима, за да бъдем Божи съработници. Така светлината ни ще свети пред човеците, за да прославят нашия Отец на небесата (Матей 5:16).

 

Молитва: Милостиви Отче, покажи ни как да приемаме Твоето слово с отворени сърца, смирение и внимание. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Библията ни държи здраво вкоренени в Бога, по Чийто образ сме създадени.

Джудит Браун (Северна Каролина, САЩ)

 

Да се молим за: ГРАДОВЕ, ПОСТРАДАЛИ ОТ УРАГАН.

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply