Зелена лентичка

Прочит: Псалм 133:1-3

 

„Величайте Господа с мен и заедно нека възвеличим името Му.“

(Псалм 34:3)

 

След като едно от моите размишления беше публикувано в унгарското издание на „Духовна манна“, получих писмо. Беше от 86-годишна жена, която го беше прочела, беше забелязала, че живее близо до мен и искаше да се срещнем. От онзи ден започнахме да общуваме, като се чувахме по телефона или си пишехме.

Един ден в „Духовна манна“ публикуваха друго мое размишление. Там разказвах за лагер, където носехме различен цвят лентички: децата – оранжеви, а възрастните – зелени. Пишех как всички растем духовно и аз се питам кой цвят лентичка съответства на моето духовно развитие. Дали зелена, в знак на това, че раста във вярата?

В този ден моята приятелка ми се обади и ми каза развълнувана: „Разбрах посланието ти и исках да ти кажа, че съм си вързала зелена лентичка“. Какво чудесно уверение! Аз също си сложих такава, за да ме насърчава в духовния ми път. Вярвам, че Бог се радва, когато споделяме своите свидетелства. Споделянето усилва вярата ни и насърчава тези, до които достигаме.

 

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти за братята и сестрите във вярата. Помагай ни да не пропускаме възможност да споделяме Твоята любов с хората. Амин.

 

Мисъл за деня: Кой има нужда да чуе моето свидетелство днес?

Пал Тунде (Унгария)

 

Да се молим за: ХРИСТИЯНСКИТЕ АВТОРИ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

 

 

Остави коментар

Live Reply