Желания

Прочит: Римляни 7:14-25

 

„Защото не върша доброто, което желая, а злото, което не желая, него върша.“

                                                                                      (Римляни 7:19)

 

Бях в чужбина след триседмично проповядване и библейски уроци и за пореден път гледах еротичните канали по телевизията. Отново се успокоявах с мисълта, че никой няма да разбере, но когато се прибрах вкъщи, се чувствах виновен и реших да споделя с жена си. Усещах, че съм накърнил интимната връзка помежду ни и съм нарушил взаимното доверие, което с години сме изграждали. Освен това страдаше и духовният ми живот. Исках да служа на Исус, но не можех да се преборя с вътрешните си страсти. Чувствах остротата на този вътрешен конфликт. Както пише и апостол Павел, „злото, което не желая, него върша.“ Ето че не само аз преживявам подобна борба.

Зная, че порнографията е проблем на мнозина. Преодоляването на това изкушение изисква постоянна бдителност, неспирни опити да се приближаваме към Бога и вярност в отношенията. Аз се чувствах много засрамен и реших да се запиша в група за мъже, зависими от порнография. Благодарение на постоянството и молитвите животът ми започна да се променя, а действията ми да отговарят на вътрешното ми желание да следвам Бога. Той ми помогна да започна да се справям с изкушенията на греховната ми природа.

Не само апостолът, но и всички ние сме в постоянно раздвоение между плътските желания и духовните стремежи. Чрез Христос Бог избави Павел. Той избави и мен. Бог ще избави всеки, който се надява на Него.

 

Молитва: Боже, помогни ни да намерим приятели във вярата, с които да можем да споделяме всичко. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да ни избави чрез нашите приятели.

Ричард Симс (САЩ)

 

Да се молим: ДА СЕ СТРЕМИМ КЪМ СВЯТОСТ ВСЕКИ ДЕН.

 

 

Остави коментар

Live Reply