Жертва

Прочит: Евреи 13:7-16

 

„На Теб ще принеса жертва на хваление и името Господне ще призова.“

                                                                               (Псалм 116:17)

 

Винаги съм разбирала постите като време, в което трябва да жертвам нещо, за да си спомня за Христовата жертва за мен. С течение на времето тази мотивация все повече отслабваше и аз започнах да се питам защо всъщност трябва да спазвам такава духовна дисциплина. Защото Исус се радва на ограниченията, които си налагам? Разбира се, че не. Той ме обича толкова много! Чувствах се доста разколебана – да продължа ли да жертвам по този начин, или да се откажа. Исках да дам на Бога нещо, което е ценно в живота ми, и знаех, че това е времето. Почти нямаше ден, в който да мога да си отдъхна от ангажименти.

Всеки ден посвещавам на Бога един час, защото осъзнавам, че цялото време, които имам, Му принадлежи. В този час се моля, чета Библията и помагам на хората. Чувствам се по-силна и щастлива. Сега чувствам, че съм по-близо до Бога от когато и да било. Не съм лишена от нищо. Всъщност най-пълноценното време е това, което прекарвам в Божието присъствие.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти за Твоята жертва и за благословенията, които откриваме, когато се приближаваме към Теб – ден след ден, час след час. Амин.

 

Мисъл за деня: Една от най-ценните жертви за Бога е моето време.

Хайди Гол (Орегон)

 

Да се молим за: ДОБРОВОЛЦИТЕ.

Остави коментар

Live Reply