Жива вода

Прочит: Йоан 4:7-15

„… Исус застана, издигна глас и каза: Ако някой е жаден, нека дойде при Мен и да пие. Ако някой вярва в Мен, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както казва Писанието. А това каза за Духа, Когото вярващите в Него щяха да приемат…“
(Йоан 7:37-39)

Живея в Тексас, където лятото може да бъде изключително горещо и сухо. Наскоро преживяхме дълга и сурова суша. Езерата пресъхнаха почти напълно. Можехме да ходим спокойно през реки, в които доскоро плувахме. Зелените поля бяха толкова изсъхнали, че бяха пожълтели. Дъждът дойде едва следващата пролет. Тревата се съвзе и стана сочна и зелена. Хората, които обичаха да плуват, можеха отново да го правят.
Понякога душата ми се чувства като в суша и заприличва на сухата и напукана земя. Когато се обърна към Бога с молитва и прослава и започна да чета Неговото слово, духът ми се напоява. Бог ни дава възможност да утолим своята жажда. Исус ни предлага жива вода, която може истински да ни напои и промени.

Молитва: Боже, когато в живота ни настъпи суша, знаем, че Ти ни предлагаш жива вода, която ни напоява и обновява душите ни. Амин.

Мисъл за деня: Живата вода, която Бог ми дава, истински утолява жаждата.
Денис Бърк (Тексас)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ПРЕЖИВЯВАТ СУША.

Остави коментар

Live Reply