Жива вода

Прочит: Псалм 1:1-6

„Благословен да бъде онзи човек, който уповава на Господа (…) Защото ще бъде като дърво, насадено при вода, което разпростира корените си при потока, и няма да се бои, когато настане петък, и листът му ще се зеленее и няма да има грижа в година на бездъждие…“
(Йеремия 17:7-8)

Преди да се родя, дядо ми купил малка къща край езерото. Обичах да ходя там. Днес вече пътят е асфалтиран, но мястото продължава да е все така тихо. Там се чувствам близо до природата, близо до Бога. По пътя се минава покрай поток и дори в горещите юлски дни там е хладно благодарение на дърветата от двете страни на потока. Те са стари и много големи, защото корените им се напояват постоянно. Сякаш дърветата са протегнали ръце към потока.
Когато чета днешния библейски стих, си представям тази прекрасна картина – потока и високите зелени дървета край него. Тези думи ми напомнят, че духовният растеж е резултат от постоянната връзка с живителния извор на Божието слово и присъствие. Исус казва: „който пие от водата, която Аз ще му дам, няма да ожаднее до века“ (Йоан 4:14).
Общуването с Бога възстановява нашите души. Когато се обръщаме към Него – чрез думите на Неговото слово и молитвата – ние получаваме живата вода. Ако сме потопени в Божието слово всеки ден, духът ни ще бъде жив и ще имаме радост и сила, дори във време на суша.

Молитва: Господи, напоявай ни с извори на жива вода, за да растем и да принасяме плод дори когато животът ни е изпълнен с грижи. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Днес мога да почерпя от живата вода, като се насладя на Божието присъствие.

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО НЯМАТ ДОСТЪП ДО ЧИСТА ВОДА.
Мей Патерсън (Алабама)

Остави коментар

Live Reply