Живата вода

Прочит: Йоан 4:7-15

„Исус отговори: Истина, истина ти казвам: Ако не се роди някой от вода и Дух, не може да влезе в Божието царство.“
(Йоан 3:5)

Работех в една строителна бригада, която трябваше да свързва новопостроените жилища с водопреносната мрежа. Тази работа не винаги е лесна, но си струва усилията. Когато дадена къща се свържеше с източник на питейна вода, тя сякаш оживяваше – ние знаехме, че е само въпрос на време да стане нечий дом. Преди не подозирах, че обикновен кран може да промени толкова много едно жилище.
Имаше време в моя живот, когато се чувствах като празните къщи, в които работех. Докато растях, не познавах Бога. Когато започнах да ходя на църква и да чета Библията всеки ден, започнах да вкусвам живата вода на Божието присъствие. Също като онези къщи, когато се свързах със словото на Бога и започнах да живея според Неговата воля, почувствах, че се изпълвам с нов живот. Зная, че повече няма да съм празен. Никога не съм си представял, че ще имам общение, подобно на това с моя Спасител. И аз като празните къщи бях преобразен завинаги от Божията жива вода.

Молитва: Небесни Татко, помагай ни да помним, че Ти си живата вода. Благодарим Ти, че преобразяваш нашата пустота и ни даряваш изобилен живот. Амин.

Мисъл за деня: Божията любов винаги може да ми дарява живот.
Марк Картър (Орегон, САЩ)

Да се молим за: СТРОИТЕЛИТЕ.

Остави коментар

Live Reply