Живо доказателство

Прочит: Псалм 42:1-11

 

„А Той му каза: „Да възлюбиш Господа, твоя Бог, с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум“. Това е най-голямата и първа заповед.“

(Матей 22:37-38)

 

Не е нужно много, за да забележите, че в повечето случаи снимките на хората в социалните медии излъчват радост. Но във взаимоотношенията си с Бога трябва да сме искрени – да показваме не само радостта, а и разочарованията.

Моето най-голямо разочарование е болестта ми. Повечето хора биха казали, че съм се приспособил добре към това да не мога да ходя нормално, но аз изпитвам тъга. Докато се молех, Святият Дух ми откри, че съм събирал дълбоко в сърцето си гняв, без да го осъзнавам. За да допусна Бога до този вътрешен мрак, трябваше да призная, че съм гневен, понеже Той е позволил да бъда в това състояние. Приемането на истината беше пътят към моето изцеление.

Чрез светлината на Божията любов Святият Дух постепенно променяше моята нагласа. Започнах да осъзнавам колко благословен съм, че мога да се движа, макар и с патерици! Новата ми мисия е да използвам тялото си, такова, каквото е, за Божия слава.

Плашещо е да откриеш цялото си сърце пред Бога, но ако го сториш, Той ще те благослови и ще изцери раните. Обещавам. Аз съм живото доказателство.

 

Молитва: Боже, помогни ни да Те обичаме с цялото си сърце и да споделяме с Теб всичко, което преживяваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Искреността пред Бога води до изцеление и пълнота.

Брайън Валдес (Пенсилвания, САЩ)

 

Да се молим за: ВЪТРЕШНО ИЗЦЕЛЕНИЕ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply