Живо слово

Прочит: 2 Петр. 1:12-19

 

„Понеже които се управляват от Божия Дух, те са Божии синове.“

(Римляни 8:14)

 

Всяка сутрин преди работа и училище семейството ми отделя време за „Духовна манна“. Започнахме да си създаваме този навик, когато синът ни, който сега е на 10 години, тръгна на детска градина. Денят започва много по-позитивно и вниманието ни е насочено към Исус.

Използваме електронното издание на „Духовна манна“, затова понякога се е случвало заради проблеми с компютъра да виждаме само част от страницата. В такива случаи със сина ми се досещаме как свършва размишлението и какво се е случило с автора. Малкият винаги рисува прекрасна картина – как авторът се е доверил на Исус и това се е отразило добре на живота му.

Ние, християните, имаме насоки, които ни помагат да си обясняваме Божието послание. Библията е нашият пътеводител, в нея се разказва за Божия спасителен дар на вечен живот. Хората в църквата, тези, които са част от групите за библейско изучаване, и приятелите ни са важни свидетели на Божията милост.

Аз съм родител и е мой дълг да направя така, че Божието послание да не остане просто думи на хартия, а да се изявява във вярата и действията ми. Всеки ден носи своите предизвикателства, но Святият Дух помага на моето семейство да се уподобява на Христос – чрез покорство, прошка и любов.

 

Молитва: Господи, води ни, за да свидетелстваме чрез Твоето слово, за да Те познаят и други. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да бъда деен свидетел на Божието слово.

Мелиса Ямагучи (Хаваи, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО УЧАТ ДЕЦАТА НА ВЯРА В ИСУС.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply