Живо свидетелство

Прочит: 1 Петр. 3:13-17

„Никой да не презира твоята младост; но бъди на вярващите пример в слово, в поведение, в любов, във вяра, в чистота.“
(1 Тимот. 4:12)

Когато Лейни, 15-годишната ми внучка, излезе от училище, забелязах, че носи на врата си кръст, а на тениската ѝ бяха написани думите от Йоан 3:16. Докато пътувахме към дома на приятелката ѝ Джейни, за да я оставим, слушах как двете момичета си говорят за християнското събиране след училище и за църковната младежка група на Лейни. Накрая те се разбраха да се чакат преди неделното богослужение.
Сравних поведението на Лейни с моето преди много години, в същото училище. Тогава бях християнка, но се притеснявах да говоря за вярата си. Това продължи години наред. Сега реших да следвам примера на своята внучка. Помолих се да преодолея страха. Скоро малките промени, които предприех – да нося тениска с християнски надпис, да предложа на някого да се помоля за него или да утеша свой приятел – ставаха добри възможности да говоря за Божията любов. Открих начини да насърчавам новите хора в църквата, да каня приятели там и да помагам в различните църковни проекти.
Колкото повече крачки правех в тази посока, толкова повече възможности получавах. Бог призовава всички нас да споделяме Евангелието, дори ако това ни донесе отхвърляне и критика. Независимо от възрастта и обстоятелствата в живота ни, Бог ще ни води, за да служим на другите, като им показваме пътя към Христос.

Молитва: Боже, давай ни смелост и мъдрост, за да показваме на хората Твоята любов и милост. Амин.

Мисъл за деня: Днес ще намеря начини да споделям Божието слово.
Нанси Люис Шелтън (Мисури)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ПРИТЕСНЯВАТ ДА СПОДЕЛЯТ ВЯРАТА СИ.

Остави коментар

Live Reply