Живот с благодарност

Прочит: Лука 17:11-19

 

„А един от тях, като видя, че е изцелен, върна се и със силен глас славеше Бога, и падна на лице при нозете на Исус и Му благодареше.“

(Лука 17:15-16)

 

В няколко страни по света, включително моята родна Бразилия, хората празнуват Деня на благодарността. В Америка този празник събира семейства, приятели и съседи.

Често забравяме да изразим своята благодарност. В днешния прочит Исус изцерява десетима прокажени и само един се връща, за да Му благодари. Той го пита: „А къде са деветимата?“.

Призовани сме да бъдем благодарни на Бога, не само по празници или за храната на трапезата. Призовани сме да изразяваме тази благодарност за всичко, което Бог е направил и ще прави за нас, и за Христос, Който е с нас във всякакви обстоятелства и ни познава съвършено. Когато сърцата ни са благодарни, можем да приемем с радост Божията любов и да я почувстваме. Тогава в отговор на тази любов можем да Му посветим живота, работата и служението си.

 

Молитва: Благодарни сме Ти, Боже, за всичко, което правиш за нас. Давай ни постоянен дух на благодарност към Теб и един към друг. Нека посветим живота и талантите си на Теб и на своите ближни. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да служа на Бога и на своите ближни с благодарно сърце.

Нелсън Луис Кампос Лайт (Бразилия)

 

Да се молим: ДА ЖИВЕЕМ С БЛАГОДАРНИ СЪРЦА.

 

Остави коментар

Live Reply