Знаци

Прочит: Матей 4:18-22

 

„Уповавай на Господа от все сърце и не се облягай на своя разум.“

(Притчи 3:5)

 

Един красив есенен ден шофирах по тесен и криволичещ път в планинска местност в Северна Каролина. Преди да започна да се спускам, забелязах няколко знака, които указваха, че пътят ще се развали след отбивката за камиони. Хванах по-здраво волана, сложих крака на спирачката и се приготвих за най-лошото. Но в продължение на няколко мили нямаше нито стеснения, нито неравности. Всъщност пътят не стана по-лош. Излизайки от планината, си помислих: „Тези знаци ми развалиха пътуването!“.

Замислих се за плашещите знаци, които сама си поставям, например: „Ще стане по-трудно след обяда“ или „Животът става по-лош след 60“. Те съсипват деня ми и ме изпълват с ненужен страх. И всъщност не ми трябват – Исус ми е дал това, от което се нуждая по пътя. Както учениците оставиха мрежите си и Го последваха, аз трябва да оставя всички тези ограничения и да тръгна след Него. С Исус мога да изкачвам спокойно планината на страха и да се спускам оттам без пречки. С доверие в Неговата любов мога да се радвам по пътя.

 

Молитва: Боже, помогни ни да Ти се доверяваме и да се радваме по пътя на живота. Нека се освободим от негативните мисли, за да Те следваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Какви „знаци“ ми пречат да следвам Бога?

Ан Смит (Тенеси, САЩ)

 

Да се молим: ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ НЕГАТИВНИТЕ МИСЛИ.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

 

Остави коментар

Live Reply