Комисията за работа с деца поздравява всички деца и учители с началото на новата учебна година!

С началото ѝ се завръщаме и в Неделното училище след едно горещо и много хубаво лято.

Традиционно планираният детски лагер тази година не се състоя, защото в обявения срок имаше записани само 16 деца. Комисията взе решение „да занесе“ програмата на лагера в църквите, които ни поканят.

За нас това лято беше много ползотворно и вдъхновяващо, защото бяхме с децата от 5 града. Играхме, пяхме и разсъждавахме по темата за приятелството с Бог и човеците. Запознахме се с деца и младежи, които няма как да участват в детския и младежкия лагер по една или друга причина.

С много ентусиазъм подготвихме гъвкава програма, с която “занесохме” лагера по места в градовете Добрич, Варна, Ботевград, Ценово и Хотанца.

От 28 юни до 4 юли в Добрич организирахме ваканционна седмица за над 45 деца от Неделното училище на двете методистки църкви в града с пастори Милен Стефанов и Мехмед Стефанов. Ценна подкрепа получихме от учителките Янка и Лили Стефанова.
Продължихме със същата програма на 6 и 7 юли във Варна, където се събраха децата от църквите във Варненски църковен окръг. По време на ваканционния уикенд комисията, заедно с пастор Даниел Топалски, освен подготвената програма, организирахме и посещение в зоопарка. А през втория ден, заедно с пасторите Ивайло и Джесика Иванови и децата от Методистката църква в Шумен, посетихме музея и крепостта във Велики Преслав и Мадарския конник.

Следващият празник беше на 10 и 11 август за децата и църквата в Ботевград, където с помощта на пастор Георги Лазаров и Василка Коцева се събраха за събитието над 20 деца.

В Ценово освен децата от Методистката църква, които очаквахме, на 25 август дойдоха и младежите, които вече познават младежкия лагер на църквата ни. Именно те бяха основните ни помощници в организирането на игрите и най-ентусиазирани участници в дискусиите и драмата. Ваканционният уикенд завърши с „мокър“ следобед, по време на който деца, младежи и учители се сражаваха с водни балони.

Последният летен поход на детския лагер се проведе в Хотанца на 8 септември. И тук имаше младежи, които активно помагаха в ръчния труд и игрите. Над 60 деца и младежи играха, молиха се заедно и участваха в хваление и библейски дискусии. Нямаше да се справим без активната помощ на пастирското семейство.

И така лятото приключи, но работата с деца продължава в неделните училища в очакване на следващото лято, за което започваме да планираме и мечтаем още от сега.

Ирена Стефанова, председател на комисията за работа с деца
Любен Попов, член на комисията за работа с деца
Пастор Милен Стефанов, член на комисията за работа с младежи

Галерията със снимки от различните градове може да разгледате тук:
Ботевград
Добрич
Варна
Хотанца
Ценово

 Цитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа