Ваканционни седмици и уикенди за деца

Комисията за работа с деца поздравява всички деца и учители с началото на новата учебна година!

С началото ѝ се завръщаме и в Неделното училище след едно горещо и много хубаво лято.

Традиционно планираният детски лагер тази година не се състоя, защото в обявения срок имаше записани само 16 деца. Комисията взе решение „да занесе“ програмата на лагера в църквите, които ни поканят.

За нас това лято беше много ползотворно и вдъхновяващо, защото бяхме с децата от 5 града. Играхме, пяхме и разсъждавахме по темата за приятелството с Бог и човеците. Запознахме се с деца и младежи, които няма как да участват в детския и младежкия лагер по една или друга причина.

С много ентусиазъм подготвихме гъвкава програма, с която “занесохме” лагера по места в градовете Добрич, Варна, Ботевград, Ценово и Хотанца.

От 28 юни до 4 юли в Добрич организирахме ваканционна седмица за над 45 деца от Неделното училище на двете методистки църкви в града с пастори Милен Стефанов и Мехмед Стефанов. Ценна подкрепа получихме от учителките Янка и Лили Стефанова.
Продължихме със същата програма на 6 и 7 юли във Варна, където се събраха децата от църквите във Варненски църковен окръг. По време на ваканционния уикенд комисията, заедно с пастор Даниел Топалски, освен подготвената програма, организирахме и посещение в зоопарка. А през втория ден, заедно с пасторите Ивайло и Джесика Иванови и децата от Методистката църква в Шумен, посетихме музея и крепостта във Велики Преслав и Мадарския конник.

Следващият празник беше на 10 и 11 август за децата и църквата в Ботевград, където с помощта на пастор Георги Лазаров и Василка Коцева се събраха за събитието над 20 деца.

В Ценово освен децата от Методистката църква, които очаквахме, на 25 август дойдоха и младежите, които вече познават младежкия лагер на църквата ни. Именно те бяха основните ни помощници в организирането на игрите и най-ентусиазирани участници в дискусиите и драмата. Ваканционният уикенд завърши с „мокър“ следобед, по време на който деца, младежи и учители се сражаваха с водни балони.

Последният летен поход на детския лагер се проведе в Хотанца на 8 септември. И тук имаше младежи, които активно помагаха в ръчния труд и игрите. Над 60 деца и младежи играха, молиха се заедно и участваха в хваление и библейски дискусии. Нямаше да се справим без активната помощ на пастирското семейство.

И така лятото приключи, но работата с деца продължава в неделните училища в очакване на следващото лято, за което започваме да планираме и мечтаем още от сега.

Ирена Стефанова, председател на комисията за работа с деца
Любен Попов, член на комисията за работа с деца
Пастор Милен Стефанов, член на комисията за работа с младежи

Галерията със снимки от различните градове може да разгледате тук:
Ботевград
Добрич
Варна
Хотанца
Ценово