Eddie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Доктор Еди Фокс, световен директор на евангелизационния отдел (World Methodist Evangelism) на Световния методистки съвет, е решил да се пенсионира след двадесет и пет годишно служение на тази позиция, започнало на 1 януари 1989 г. Фокс поема поста от д-р Алън Уолкър от Автралия, който е първият световен директор на отдела. Д-р Фокс е оповестил намерението си по време на срещата на служителите на World Methodist Evangelism в Нешвил, Тенеси.

 

Епископ Майкъл Уотсън, президент на евангелизационния отдел, изрази от името на своите колеги дълбоко уважение към лидерското служение на д-р Фокс в световното методистко семейство. Според него Еди Фокс в продължение на дълги години е бил „най-познатият методистки проповедник в света“. Фокс е проповядвал в около 90 държави на всички континенти в света. Малцина са имали по-голямо въздействие на полето на евангелизацията след времето на Джон Уесли.

 

Епископ Уотсън съобщи, че се планира специално събитие, на което да се отпразнува дългогодишното служение на Еди и Мери Нел Фокс. Търсенето на заместник ще започне веднага, а до неговото намиране д-р Фокс ще продължи да изпълнява своите задължения.

 

Евангелизационният отдел насърчава единството в свидетелството на църквите – членове на Световния методистки съвет и развива евангелизаторското служение в световната методистка общност, която включва методистки, уеслиански и назарянски църкви, както и всички останали църкви, чиито корени са в уеслианската традиция.

 

Част от дейността на отдела е създаването на мрежа от т.нар. „свързани църкви“, чрез която беше решително подпомогнато възстановяването на Методистката църква в България след края на комунизма. В това отношение приносът на д-р Еди Фокс трудно може да бъде надценен.

 

Методистката църква в България е благодарна за служението на Еди Фокс, чиито усилия интегрираха българските методистки църкви в голямото методистко семейство.Цитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа