На 25 и 26 септември 2020 г. в сградата на ЕМЕЦ – Варна ще се проведе 68-та Годишна конференция на Обединената методистка църква в България и Румъния под председателството на епископ Патрик Щрайф. 

Редовната сесия на Годишната коференция трябваше да се състои в началото на април тази година, но беше отложена заради извънредното положение. По тази причина и мотото ще бъде „Църквата в извънредно положение“, а библейският текст е от Посланието към ефесяните 5:15-16: “ И така, внимавайте добре как постъпвате – не като глупави, а като мъдри, като изкупвате благовремието, защото дните са лоши“.

Конференцията ще бъде открита с богослужение на 25 септември от 13.00 ч., което ще бъде излъчвано пряко във Фейсбук страницата на Методистката църква във Варна – Varna United Methodist Church.  Конференцията ще бъде закрита с богослужение в неделя от 10.00 ч. Проповедник и на двете богослужения ще бъде епископ Патрик Щрайф. Цитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа