На 25 и 26 септември 2020 г. в сградата на ЕМЕЦ – Варна ще се проведе 68-та Годишна конференция на Обединената методистка църква в България и Румъния под председателството на епископ Патрик Щрайф. 

Редовната сесия на Годишната коференция трябваше да се състои в началото на април тази година, но беше отложена заради извънредното положение. По тази причина и мотото ще бъде „Църквата в извънредно положение“, а библейският текст е от Посланието към ефесяните 5:15-16: “ И така, внимавайте добре как постъпвате – не като глупави, а като мъдри, като изкупвате благовремието, защото дните са лоши“.

Конференцията ще бъде открита с богослужение на 25 септември от 13.00 ч., което ще бъде излъчвано пряко във Фейсбук страницата на Методистката църква във Варна – Varna United Methodist Church.  Конференцията ще бъде закрита с богослужение в неделя от 10.00 ч. Проповедник и на двете богослужения ще бъде епископ Патрик Щрайф. Цитати:


Последни новини

Завърши 69-та Годишна конференция

06.09.2021

От 2 до 5 септември в град Варна се проведе 69-та Годишна конференция на Обединената методистка църква в България и Румъния под ръководството на епископ Патрик Щрайф.  Тематичният ден беше посветен на възстановяването на практиката на методистките класове в местните църкви. Три беседи по темата предложи пастор Даниел Топалски.  По време на закритото си заседание […]

Прочети повече

Новини, От страната