От 30 август до 1 септември 2019 г. в Добромирка се проведе Годишната женска конференция на Методистката църква в България. Не за първи път това прекрасно място събира близо 50 жени от цяла България, за да общуват, да научат нови неща и да създадат приятелства.

Темата на конференцията тази година беше „Мъдростта е дърво на живот“. Трите лекции, представени от Нина Топалска, бяха посветени на трилогията на старозаветната мъдрост – книгите Притчи Соломонови, Йов и Еклисиаст. Разбирането на старозаветния човек за произхода, същността и значението на мъдростта беше илюстрирано с анализ на ключови текстове от трите книги – речите на персонифицираната мъдрост в Притчи, метафората за търсенето на съкровища в земните недра в Йов и Одата за времето в Еклисиаст.

За първи път от няколко години насам се организираха обучаващи практически занимания в малки групи, които нарекохме „ръчкоделници“. Участничките в тях имаха възможността да се научат да изработват шалове с щампи, картички и фигури от салфетки, както и да пишат размишления за молитвеното ръководство „Духовна манна“.

Втората вечер за присъстващите имаше специална изненада – Джулия и Кристофър Уолш бяха приготвили барбекю и огън в градината, където се организираха и няколко игри, свързани с темата на конференцията.

Има време за всяко нещо под слънцето. Благодарим на Бога за тези подарени моменти, в които се доближихме до Него и се сближихме помежду си!

 

Снимки: Галина МакшутоваЦитати:


Последни новини

Завърши 69-та Годишна конференция

06.09.2021

От 2 до 5 септември в град Варна се проведе 69-та Годишна конференция на Обединената методистка църква в България и Румъния под ръководството на епископ Патрик Щрайф.  Тематичният ден беше посветен на възстановяването на практиката на методистките класове в местните църкви. Три беседи по темата предложи пастор Даниел Топалски.  По време на закритото си заседание […]

Прочети повече

Новини, От страната