От 30 август до 1 септември 2019 г. в Добромирка се проведе Годишната женска конференция на Методистката църква в България. Не за първи път това прекрасно място събира близо 50 жени от цяла България, за да общуват, да научат нови неща и да създадат приятелства.

Темата на конференцията тази година беше „Мъдростта е дърво на живот“. Трите лекции, представени от Нина Топалска, бяха посветени на трилогията на старозаветната мъдрост – книгите Притчи Соломонови, Йов и Еклисиаст. Разбирането на старозаветния човек за произхода, същността и значението на мъдростта беше илюстрирано с анализ на ключови текстове от трите книги – речите на персонифицираната мъдрост в Притчи, метафората за търсенето на съкровища в земните недра в Йов и Одата за времето в Еклисиаст.

За първи път от няколко години насам се организираха обучаващи практически занимания в малки групи, които нарекохме „ръчкоделници“. Участничките в тях имаха възможността да се научат да изработват шалове с щампи, картички и фигури от салфетки, както и да пишат размишления за молитвеното ръководство „Духовна манна“.

Втората вечер за присъстващите имаше специална изненада – Джулия и Кристофър Уолш бяха приготвили барбекю и огън в градината, където се организираха и няколко игри, свързани с темата на конференцията.

Има време за всяко нещо под слънцето. Благодарим на Бога за тези подарени моменти, в които се доближихме до Него и се сближихме помежду си!

 

Снимки: Галина МакшутоваЦитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа