ReismanЕвангелизационният отдел (World Methodist Evangelism) на Световния методистки съвет обяви избора на д-р Кимбърли Рейсман от Западен Лафайет, Индиана, за нов световен директор на отдела. Д-р Рейсман ще встъпи в новата си длъжност на 1 септември 2014 г. Тя наследява д-р Еди Фокс, който се оттегля след 25 години служение.

 

 

Кимбърли Рейсман е получила бакалавърска степен по психология и английска литература (Emory University), магистърска степен по богословие (Yale University) и докторска степен от Университета в Дъръм (Великобритания). Ръкоположена е като пастор в Годишната конференция на Индиана на Обединената методистка църква, където служи в областта на евангелизацията.

 

Епископ Майк Уотсън, президент на  World Methodist Evangelism и председател на Комитета по евангелизация на Световния методистки съвет, подчерта, че д-р Рейсман е дългогодишен партньор и лектор в семинарите, организирани  от евангелизационния отдел в различни точки на света. Тя има и няколко издадени книги, които насърчават отделните християни и църковните общности да бъдат видими свидетели на Христовата любов в света.

 

„Развълнувана съм от възможността – отбеляза Рейсман –  да работя още по-интензивно с  World Methodist Evangelism. Чувствам се почетена и в същото време смирена от възможността да приема служението от един динамичен и надарен лидер като Еди Фокс, който оставя огромно наследство. Той ми беше важен наставник и аз възнамерявам да градя на положената от него основа, молейки се Бог да продължи да благославя делото си в бъдеще така богато, както и досега“.

 

Сайтът на д-р Рейсман можете да разгледате тук

 Цитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа