От профила му във Фейсбук научихме, че e починал Еди Фокс, дългогодишен директор на World Methodist Evangelism на Световния методистки съвет (1989 – 2014).

Еди Фокс беше дългогодишен верен приятел на Методистката църква в България, който изигра важна роля в процеса на нейното възстановяване след края на комунистическия режим. Благодарение на изградените от него партньорства с методистки църкви в САЩ бяха изградени у нас множество църковни сгради, а някои от старите бяха възстановени. 

Еди Фокс беше един от най-отявлените защитници на традиционното християнско разбиране и човешката сексуалност. Това му спечели враждебността на някои църковни кръгове, която не пречупи неговата решимост да отстоява убежденията си докрай. 

Благодарни сме на Бога за неговия живот и служение, които имат важно място в най-новата история на Методистката църква в България. Нека се молим за неговата съпруга Мери Нел и останалите членове на семейството му. Цитати:


Последни новини

Завърши 69-та Годишна конференция

06.09.2021

От 2 до 5 септември в град Варна се проведе 69-та Годишна конференция на Обединената методистка църква в България и Румъния под ръководството на епископ Патрик Щрайф.  Тематичният ден беше посветен на възстановяването на практиката на методистките класове в местните църкви. Три беседи по темата предложи пастор Даниел Топалски.  По време на закритото си заседание […]

Прочети повече

Новини, От страната