IMG_1093

Днес (4 юни 2016 г.) внезапно почина Янко Янков, дългогодишен местен пастор на Евангелска методистка епископална църква в Старо Оряхово и Долни Чифлик.

Специалното погребално богослужение ще бъде отслужено в ЕМЕЦ – Старо Оряхово на 5 юни 2016 г. (неделя) от 13.00 ч. от пастор Даниел Г. Топалски и пастор Бедрос Алтунян.

Молим се Божието любящо присъствие да придружава роднините на брат Янко в това тежко за тях време.

 

Поместваме и съболезнователното писмо на епископ Патрик Щрайф до семейството на п-р Янков и членовете на ръководените от него църкви:

 

 

Евангелска методистка църква в Централна и Южна Европа

Епископ д-р Патрик Щрайф

 

До семейството на Янко Янков

 

Цюрих/Прага, 4 юни 2016

 

„Погълната биде смъртта победоносно“. О, смърте, где ти е победата? О, смърте, где ти е жилото? (…)  но благодарение Богу, Който ни дава победата чрез нашия Господ Исус Христос. Затова възлюбени мои братя, бъдете твърди, непоколебими, и преизобилвайте всякога в Господното дело, понеже знаете, че в Господа трудът ви не е празен.“ (1 Коринтяни 15:54-58)

 

Скъпо семейство,

Скъпи братя и сестри в Христос,

С дълбока скръб научих новината за смъртта на брат Янко Янков. Моля, приемете моите съболезнования към Вас като негово семейство и към членовете на църквите в Старо Оряхово и Долни Чифлик, където той служи като пастор.

С благодарни сърца ние си спомняме за неговото вярно служение между нас, за неговата радост да проповядва Евангелието, за вярата му, че Божията благодат променя човешкия живот и за любовта му към хората.

Докато скърбите за неговата преждевременна смърт, аз се присъединявам към Вашите молитви. Продължавайте да носите пламъка на Евангелието като верни свидетели и ученици на възкръсналия Христос и така почитайте живота и служението на нашия скъп брат Янко Янков!

 

Благодат и мир да бъдат с всички Вас от нашия Господ Исус Христос!

 

Епископ Патрик Щрайф

 Цитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа