Младежкият лагер на Методистката църква е събитие веднъж в годината. Може би затова и младежи, и ръководители изпитват силни чувства, когато той наближи. Никой не желае да разочарова другия и това прави лагера незабравимо преживяване с елементи на приключение.

 

Тази година лагерът се проведе в местността Ксилифор, в х-л „Момина крепост“ от 19 до 24 юли. Базата на хотела ни изненада приятно и това допринесе за незабравимите моменти, които имаха всички. Групата тази година бе по-скромна от преди, но това не направи преживяването по-лошо, дори напротив. 29 младежи на възраст между 13 и 18 години се събраха и имаха незабравим лагер. Темите, които се подготвят от ръководителите всяка година, бяха свързани със старозаветните пророци и работата на младежите по групи бе невероятна. С всяка година те стават все по-креативни и тази година не беше изключение. Всички се трудиха усърдно и резултатът бе налице.

 

Усърдието на всички ръководители, участвали в подготовката на тази ваканционна седмица, бе възнаградено от самите младежи. Със своето активно участие те показаха, че църквата има бъдеще в тяхно лице.

 

Младежките лагери могат да бъдат много изтощаващи. Ала това изтощение не може да се сравни по никакъв начин с удовлетворението, което всеки един ръководител получава, когато младежите от групата, която води, заявят, че отсега се записват за лагера догодина. Трудът при подготовката добива смисъл при думите: „Беше страхотно! Догодина идвам пак!“.

 

И накрая: молете се за нашите младежи. Да, те са наши деца и имат нужда от нашата молитва. Само така бихме имали силите и куража да продължим добрата работа, която несъмнено е започната. Виждаме го в лицата на младежите, които не искат да си тръгват от лагера, а искат още и още да са заедно. Нека Господ да благославя всички наши младежи – Той обича и тях.

 

Нека Бог благославя всички ни.

 

Автор: пастор Цветан Илиев

 Цитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа