Rahel„Защото Аз, Господ, твоят Бог, съм, Който подкрепям десницата ти и ти казвам: Не бой се, Аз ще ти помогна. Не бой се, червею Якове, и вие, малцината Израелеви; Аз ще ти помагам, казва Господ, твоят изкупител, Святият Израелев.“

(Исая 41:13-14)

 

В различни моменти от моя живот тези стихове са били за мен насърчение, защото са ме уверявали, че имам на своя страна един мощен Бог. Сега отново ги прочетох и един израз привлече вниманието ми: „Аз, Господ, твоят Бог, съм, Който подкрепям десницата ти“. Какво означава това? Първата ми мисъл беше: „Помощ! Ако Господ подкрепя десницата ми, това доста ще ограничи моите движения“. Искаше ми се да кажа на Бога: „Боже, вярвам, че с това нямаш предвид десничарите като мен. Какво би станало, ако подкрепяше лявата ми ръка? Може би така ще имам повече свобода на движението, защото съм свикнала да си служа предимно с дясната!“.

 

Но когато се замислих по-сериозно върху този стих, осъзнах, че Господ не случайно подкрепя десницата ми. Той иска да каже на мен и на теб: „От днес нататък ще вършиш всичко много по-лесно! Възложи силата си на Мен, за да разбереш, че Аз, твоят Бог, върша всичко с мощната Си десница, за да можеш ти да имаш достатъчно сила да се справяш с всичките си грижи“.

 

Исус дойде на света, за да ни изкупи и освободи. Можем с пълно доверие да възложим всичко в Неговата ръка и да се изправим смело срещу предизвикателствата на живота.

 

Исусе, подкрепи десницата ми – възлагам силата, уменията и вярата си в Твоята ръка, защото съм уверена, че Ти си силен, когато аз съм слаба. Амин.

                                                  Рахел Еген (28), ШвейцарияЦитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа