18 ноември 2014

 

Mustafa„Понеже смятам, че страданията на настоящото време не са достойни да се сравнят със славата, която ще се открие в нас.“

(Римляни 8:18)

 

Родени сме в атеистично и диктаторско общество и животът ни често изглеждаше изпълнен със страдание и лишен от смисъл. По време на комунизма не можехме да вършим това, което искахме.

 

Всички тези неприятности изчезнаха, когато познах Христос. Животът ми придоби смисъл. Разбрах, че съм роден и живея, защото Христос има план за мен. Този план направлява живота ми, откакто отговорих на Божия призив. Трябва да се прилепим към Бога, за да може Божият план да стане истинен и действен в нас. Сега разбирам, че страданието е важна част от този план за живота ни. Както скулпторът дълбае камъка с чук и длето, за да му придаде желаната форма, така и Бог използва страданието, за да оформи живота ни според плана Си.  

 

Истина е, че радостта, която изпитваме с Христос, е много по-голяма от страданието, което понасяме. Христос ни кани да останем в постоянно общение с Него. Той казва: „Ако стоите в словото Ми, наистина сте Мои ученици“. Христос дойде да спаси грешниците – тази привилегия е на разположение на всички нас. Бог изтрива греховете ни не заради добрите ни дела, но заради Христовата смърт на кръста. Това възстановява мира между Бога и човечеството. Бог дарява милостта Си на всеки вярващ и единствено чрез благодатта Му придобиваме смирение, мъдрост, правда и богоподобие.

 

Господи, благодаря Ти, че имаш план за нашия живот. Моля Те, помогни ни да Те следваме. И нека отново и отново да се утвърди нашата увереност в Твоята приближаваща слава, особено във време на страдание. Амин.

 

                                                                                              Мустафа Исуфи (48), Албания