Gabi

 

„… изправете се и повдигнете главите си, защото изкуплението ви наближава.“

(Лука 21:28)

 

Едно Дете идва от небето на тази земя и очаква да бъде прието: в твоето сърце! Бог става човек. Не велик герой, а малко плачещо бебе, което самò се нуждаеше от закрила. Бог – новороден в света, при нас, човеците. Бог става човек.

 

Бог идва като беззащитно бебе и така прави мен силен. Каква по-добра причина от това, за да издигна очите си към небето! И сега виждам много по-далеч – виждам Отца. А виждам ли своите ближни? Мога ли да издигна и техния поглед към небето? Или гордостта ми пречи? 

 

С рождеството на Исус ние получихме спасение, затова аз вярвам, че Бог е във всеки човек, когото срещам. Сега, във времето на адвентите, се опитвам да си припомням това всеки ден. Трудно ли е? Може би. Съседът не винаги е приятелски настроен. Може би има хора, които искат да се възползват от мен. Може би съпругът ми е ядосан? Или съпругата те нещо недоволства?

 

Кой казва, че животът с Бога винаги ще върви гладко? Реалността не винаги ни позволява да се обърнем към Бога с радостни и смирени сърца. Понякога ще Го откриваме в най-неочаквани ситуации, които дори ще ни е трудно да проумеем. Имай вяра – днес – че Бог поглежда към теб с очите на всеки човек, когото срещаш, и ще видиш какво ще се случи…

 

Помогни ми да се издигна, Господи, за да разпозная Твоята светлина в хората около мен. Избави ме от лошите помисли и ми изпрати Твоята любов – любов, която ме укрепява и бди над мен и която ме направлява винаги, за да очаквам Твоето идване и да копнея за Твоето спасение. Амин.

 

                                                                              Габи Ребоген (56), АвстрияЦитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа