Скъпи членове и приятели на Обединената методистка църква в град Плевен, скъпи гости,

 

През 1916 г. е основана компанията „Боинг“ – един от най-големите самолетостроители в света. През същата година Транссибирската железница най-накрая свърза Москва и Владивосток след 25 години строеж. През тази година не е присъдена Нобелова награда за мир.

 

1916-та година е значима за Обединената методистка църква в гр. Плевен. Тогава, въпреки трудните обстоятелства, вашата църковна сграда е осветена. Това е стъпка на вяра и надежда за нашите методистки предци и оттогава тази църква е дом за толкова много хора, следващи Господ Исус Христос при много различни обстоятелства в обществения живот и политическото управление. Тази сграда е станала свидетел на големи предизвикателства и сътресения. И все пак, във всичко Бог е работил за доброто на тези, които Го обичат, които Той е призовал според намерението Си. Вие сте доказателство, че църквата не се състои от тухли и стени, но от хора. Вие сте изпитали Божието вярно присъствие и сте отговорили на Неговия призив в молитва, в хвала и в живота си.

 

Годишнините, споменати в началото на това писмо, не бяха избрани случайни. Като споделям радостта ви от вашата специална годишнина, моята надежда и молитва е, че ще успеете свържете хората едни с други и с Бога. Това, чрез вашата вярна и истинска служба, ще бъде свидетелство за мира на Бога, който надвишава всяко знание.

 

Нека Обединената методистка църква в гр. Плевен да продължи да бъде църква, в която хората благодарят и хвалят нашия небесен Отец. Нека бъде църква, в която хората намират доверие, мир и надежда в Исус Христос. И нека бъде църква, в която хората са променени от Божията любов, изляна в сърцата им чрез Святия Дух. Нека когато тези хора се върнат по домовете си, да бъдат благословение и за другите.

 

Благодат и мир,

 

Епископ Патрик Щрайф,

Обединена методистка църква в Централна и Южна ЕвропаЦитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа