„Защото никой не може да положи друга основа освен положената, която е Исус Христос.“ (1 Коринтяни 3:11)

Преди няколко месеца събориха една къща в нашия квартал. Самото събаряне отне няколко часа, но работниците се мъчиха дни и дори седмици, докато премахнат основата. Това ме провокира да се замисля коя е основата на моя живот, на брака ми, на семейството, на работата, която върша.

В своето първо послание до коринтската църква апостол Павел говори за основите в нашия живот. За него единствената правилна основа е Исус Христос. Той предупреждава всички, които се наемат да градят: „И ако някой гради на основата злато, сребро, скъпоценни камъни, дърва, сено, слама, на всеки работата ще стане явна каква е; защото Господният ден ще я изяви, понеже тя чрез огън се открива; и самият огън ще изпита каква е работата на всекиго“ (1 Коринтяни 3:12-13).

Павел дава да се разбере, че в Коринт проблемът е не в основата, а в материалите за градежа и в начина, по който се използват. За него е ясно – учение, което не е основано на Христос, не може да се нарече „християнско“.

Къщите в един квартал могат да са различни. Различни са и църковните ни общества, но те са истински християнски църкви единствено ако се основават на Христос. Той е Този, Който основава и обединява Своята църква. Днес хората се нуждаят от помощ, защита, стабилност и сигурност. Аз също се нуждая от солидна основа.

Молитва: Господи, една къща не може да е здрава без стабилна основа. Помогни ни да разберем колко много се нуждаем да сме в постоянно общение с Теб. Исусе, Ти си единственият, Който можеш да ни помогнеш истински – на нас, на нашите семейства, на църквата, на всички хора. Амин.

 

Freddy Nzambe (1969) Тунис

 

 Цитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа