„А на вас и космите на главата са всички преброени.“ (Матей 10:30)

Още от своето раждане ние имаме необходимост да се чувстваме защитени и сигурни. Това усещане е част от правилното ни умствено и духовно развитие. В годините на детството родителите и домът ни карат да се чувстваме стабилни. Докато растем, самите ние търсим все повече източници на сигурност.

Светът предлага различни възможности – застраховки, системи за сигурност – и много хора ги приемат, защото могат да ги видят и да ги докоснат. Те възлагат голямо доверие на банките, на здравните грижи, на всичко, което може да им помогне във време на криза. За жалост, забравят, че дори най-голямата сигурност в света не може да промени факта, че хората са смъртни. Има моменти в живота ни, когато се сриваме. Надеждата се топи, плановете се рушат и на всяка крачка ни чакат препятствия. Единственото, което виждаме на хоризонта, е отчаянието. Ето такива моменти подлагат на изпитание нашата сигурност. Какво ни крепи тогава?

Невидимата десница на всемогъщия Бог ни пази. Когато съм под нейната закрила, каквото и да се случва, не бива да се отчайвам. Трябва да се запитаме на каква основа градим живота си. Дори хипермодерното време не ни дава достатъчно сигурност. Можем да предскажем с точност времето през утрешния ден, но не знаем какво ще ни донесе той… Сигурността в този толкова несигурен свят е възможна само с вяра в нашия небесен Отец.

Като вярващи Божи деца, не бива да забравяме, че Господ знае всичко за нас и за нашия живот. Той е преброил дори космите на главата ни, затова не бива да се страхуваме за своето бъдеще.

Молитва: Всемогъщи Боже, виждайки колко е опасен светът и колко е несигурно бъдещето, Те молим да ни дадеш Своя мир и увереността, че се грижиш за нас всеки ден. Благодарим Ти, че ни ограждаш със Своята любов. Амин.

 

Mária Đurovká Petraš (1983), СърбияЦитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа