„… и Той е преди всичко и всичко чрез Него се сплотява.“

(Колосяни 1:17)

Не мога да пиша за Бога. Откакто Той ме намери и аз намерих Него, животът ми се промени напълно. Той е центърът на моя живот – всичко е започнало и ще свърши с Него. Не намирам достатъчно думи и се чувствам безсилна да опиша Бога така, както бих искала. Като че ли всичко, което казвам, е твърде малко и не би изразило напълно дълбочината на моите мисли и чувства.

Нашият Господ е прекрасен и величествен, смирен, но и мощен, най-добрият Приятел, мечтаният по-голям брат, чистата любов, от която имаме нужда. Който има Него, има всичко! В Него има живот, сила, радост и мир. В Него е пълнотата на Бога! Той е Изкупителят, Спасителят, Изцерителят, Избавителят, Началото и Краят, вечният Бог, Князът на мира, Добрият пастир, хлябът и водата на живота. Той е съвършен, без недостатък, несравним, неповторим и вечен!

Някой може да си мисли, че описването на Бога с думи е нещо формално и се състои от изразите, които откриваме в Библията, но за мен всяка дума носи дълбоко значение. Всяка дума е имала значение в моя живот. Аз общувам с Бога и съм благодарна и щастлива от това.

Всеки път, когато говоря или пиша за Него, го преживявам и сърцето ми се изпълва с щастие. Образът на Бога в ума и сърцето ми е толкова комплексен и прекрасен, толкова личен, толкова безценен, че се страхувам да говоря за него, за да не „объркам“ нещо. Ето защо мисля, че нямам специална дарба да изразявам с думи вярата си. Мисля, че съм една обикновена жена, която обаче притежава безценно съкровище, и това е Бог!

 

Молитва: Исусе, моля Те, отвори очите ми и ми помогни да Те виждам всеки ден, защото имам нужда от това. Амин.

 

 

 

Alina Goia (1978), РумънияЦитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа