пастор Даниел Георгиев Топалски

 

Скъпи братя и сестри,

 

С Рождествените празници Бог ни подарява една чудесна възможност да си припомним колко важна  е радостта в християнския живот. Апостол Павел не случайно настоява: „Винаги се радвайте!“ (1 Солунци 5:17). И тук той съвсем няма предвид някаква постоянна и безпричинна патологична веселост. Радостта, за която пише апостолът, има своите непоклатими основания в непрестанно нацелената към нас Божия любов, изявена ни по един немислим начин в раждането на Бога в плът – „И Словото стана плът и пребиваваше между нас…“ (Йоан 1:14). И всичко това, което току-що определихме като немислимо и дори скандално според тогавашните представи, Бог извърши „заради нас, човеците, и заради нашето спасение“ (Никео-Константинополски символ на вярата, член трети).

 

Обстоятелствата на живота ни може и да са трудни, изпълнени с несигурност и твърде много въпроси за утрешния ден. Как тогава бихме могли да намерим повод за радост, как отново бихме могли да се научим да се радваме? Радостта, както любовта и благостта, могат да бъдат научени само от опит. „Вкусете и вижте, че Господ е благ…“ (Пс. 34:8). Да, именно вкусете, опитайте и вижте, че Господ е благ и любящ, че Той е извор на непрестанна радост за тези, които уповават на Него. Сам Бог принася Своя Син като дар за човека и света, сам Той дарява на човеците способността и силата да се радват в Господа, защото са удостоени да бъдат Негови синове и дъщери, Негови приятели, Негови съработници.

 

Моята сърдечна молитва за всички вас в навечерието на Рождество Христово е Бог да ви зарадва истински, да изпълни сърцата ви с радост, която стопля, привдига, вдъхновява и дарява нова сила, за да бъдете Негови свидетели, че Той е Господ.

            От името на Централното ръководство на Евангелска методистка епископална църква в България Ви желая честито Рождество Христово и благословена Нова година!

 

 

                                               Ваш в Христос,

  

                                               пастор Даниел Г. Топалски – суперинтендант на

                                               Евангелска методистка епископална църква в БългарияЦитати:


Последни новини

Епископ Болетер на осемдесет години

04.05.2021

Централната конференция горещо те поздравява, скъпи епископ Хайнрих, за твоя осемдесети рожден ден, който ще празнуваш на 13 май. Преди шестдесет години ти започна служението си в Методистката църква като млад стажант и кандидат за пасторско служение. Ти беше свидетел на обединяването, което създаде Обединената методистка църква, и скоро стана член на новосъздадения Генерален съвет […]

Прочети повече

Новини, От Европа